Bobslee info

Baan karakteristieken:

Lengte: 1325 m
Hoogteverschil 110 m
Maximale hoogteafname 14,5 %
Gemiddelde hoogteafname 9,8 %

http://www.bobbahn.de

Omschrijving van de baan:
Winterberg staat ook wel bekend als de thuisbaan van de Nederlanders, omdat het zo dichtbij huis is. Als we hier wedstrijden hebben, is er meestal veel publiek! De baan staat niet bekend als een erg ingewikkelde. Alleen bocht 9 is berucht. Je begint vrij tam boven in maar dan bouw je toch wel behoorlijk wat snelheid op, zo'n 125 km/uur . Vooral in het labyrint, bocht 12 en 13 merk je dat wel en dan moet je dus wel het juiste ritme vinden!

winterberg

Baan karakteristieken:

Lengte: 1450 m
Hoogteverschil: 152 m
Maximale hellingshoek: 20%

Omschrijving van de baan:

Deze baan is nieuw gebouwd voor de Olympische Spelen van 2010. Er gingen geruchten dat de baan de moeilijkheid van Altenberg had en de snelheid van Sankt Moritz. Toen we in onze eerste run ook nog eens crashten, leek dat allemaal te kloppen. Gelukkig kregen we de baan snel onder de knie en zijn we verder crashvrij gebleven.
Bovenin gaat het rustig en is het vrij makkelijk. Vanaf bocht 10 heb je echter heel veel snelheid en vlieg je van de ene in de andere bocht, zonder echte rechte stukken. Ondertussen ga je meer dan 140km/uur en elk foutje neem je dus mee. Tricky punt: de bochtencombinatie 12/13, ook wel de 50/50 corner genoemd omdat aan het begin ongeveer 1 uit 2 bobs crashte. Inmiddels is het ijs daar aangepast. Concentratie en respect voor het ijs heb je nodig op deze baan, maar het is wel een hele mooie!

whistler3

Baan karakteristieken:

Lengte: 1722 m
Hoogteverschil: 129 m
Maximale hellingshoek: 15%
Gemiddelde hellingshoek: 8.14%

http://www.bobsleigh.com/sport/Tracks/tr_stmoritz.htm

Omschrijving van de baan:
Hier is het bobsleeën geboren en ook nu is Sankt Moritz nog een bijzondere plek omdat het tegenwoordig de enige natuurbobbaan is. De baan wordt gemaakt van blokken ijs die uit het meer gesneden worden en hier wordt met veel sneeuw en water een bobbaan van gemaakt. De baan is dus ieder jaar weer een beetje anders. De bekendste bocht is de 'Horse Shoe'. In de zomer is deze bocht niets anders dan een stenen muur. In de winter is het een imponerende hoge wal van ijs die nogal eens voor spectaculaire beelden zorgt. Je gaat hier hard, heel hard. Bijna 140 km/uur. Maar in tegenstelling tot anders zoeft de bobslee bijna geruisloos langs, omdat er geen beton onder het ijs ligt. Het is hier dus echt genieten!

StMoritz