IJsdansen in Amerika

De kurk is van de fles. De voorbereiding op het Worldcupseizoen en vooral op de Spelen van Sochi is nu echt begonnen. Na de duwtests en de gewonnen Startwettkampf in het Duitse Oberhof reisde pilote Esme Kamphuis op 3 oktober met haar complete team af naar Amerika en Canada. Daar moet in twee weken Lake Placid, een week Salt Lake City en een week Calgary de basis worden gelegd voor een succesvolle winter.

Liever had Kamphuis zich met haar team voorbereid in Duitsland maar omdat de Nederlandse slee door de oosterburen wordt gezien als een grote concurrent wilden de Duitsers liever niet op het Nederlandse voorstel van tijdelijke kost- en inwoning ingaan. Slechts op de meest ongunstigste momenten van de dag mocht Kamphuis in Winterberg en Königssee gebruik maken van de faciliteiten.

Reden waarom nu de punten op de i worden gezet aan de andere kant van de oceaan. Waar Kamphuis de vaste ‘chauffeur’ is van de slee wacht – uitgaande van de vraag wie straks tijdens het grote werk achter haar gaat plaatsnemen – de remsters Melissa Boekelman, Sanne Dekker en Judith Vis een onderlinge maar spannende ijsdans.

Waar afdalen op ijs voor Vis gesneden koek is, maakt Dekker na een lange periode van gedwongen rust als gevolg van ernstige rugblessure haar comeback. Boekelman maakt op de Mount Van Hoevenbergbaan in Lake Placid haar eerste runs ooit.